הגשת תביעה רשלנות רפואית: המדריך המלא

בין אם קיבלתם טיפול רפואי לא מתאים, בין אם הבעיה לא אובחנה בזמן, בין אם לא עדכנו אתכם לגבי משמעויות הטיפול או לגבי אופציות חלופיות, המציאות היא עדיין זהה – אם מצבכם הרפואי הוחרף בשל אופי הטיפול, מאוד ייתכן שאתם זכאים לסכום פיצוי משמעותי, ועל מנת להשיגו יש להגיש תביעה. כיצד, מתי ומה עליכם לעשות? ובכן כאשר נקלעים למצב שכזה שלל סימני שאלה מתעוררים, ופה נסייע לכם להבין שלב אחר שלב מה רצוי לעשות. מתחילים:

ראשית בחינה מקצועית

בין אם אתם בטוחים שהמקרה שלכם משתלב במשבצת של רשלנות רפואית ובין אם אתם סקפטיים, תמיד חשוב לברר ואף קל מאוד לעשות זאת. כל שעליכם לעשות זה לאתר עו"ד מקצועי שמתמחה בהליך תביעת רשלנות רפואית (עדיף בתחום הרפואי שנוגע לסיטואציה שלכם ועדיף בהקדם הניתן) ופשוט להתייעץ עמו. בנקודה זו נציין שכל עוד מדובר בעורך דין בעל רזומה חיובי, הרי שאפשרי לסמוך על שיקול דעתו. מדוע? כי במקרים מעין אלו עו"ד מרוויח רק אם הושג ניצחון, ולו כי התגמול הנו אחוז מסוים שנגזר מסך הפיצוי, כך שניתן להיות בטוחים שלו אותו עו"ד היה חושב שאין סיכוי הוא לא היה מנדב את זמנו. עם זאת, היו מודעים שמדובר רק בהערכה ראשונית שמצריכה המשך בירור.

מפגש המשך מול עו"ד

לאחר שעורכים שיחה ראשונית עם עו"ד, נהוג לבצע פגישת המשך, אליה נדרשים להגיע סך המעורבים: התובע ובני משפחתו הקרובים. בפגישה זו עו"ד מנחה כיצד להתנהל, מסביר שצריך לאסוף את מרב החומר הרפואי שקיים (כולל פיענוחי בדיקות, סיכום מחלה, הפנייה וכדומה), כאשר את החומר שאינו מצוי בידיכם ישלים עו"ד – הימנעו מפעולה עצמאית.

הערכה מושכלת

רק לאחר איסוף החומר הרפואי, תשאול פרטני ואף התייעצות עם רופא מומחה, רז אז מתאפשר להעריך נכונה את הסיכויים – בהתבסס על עובדות רפואיות, ניסיון, תקדימים משפטיים והיכרות מעמיקה עם פסקי דין חופפים. כמו כן, בשלב זה כבר ניתן להעריך לאיזה סכום פיצוי מכוונים, כך שרק עתה מתקבלת החלטה מושכלת האם אכן להגיש תביעה, ומהן העלויות הכרוכות בתהליך.

ייפוי כוח

בהנחה ואכן מחליטים לתבוע, חותמים על מסמכים שמאפשרים לעו"ד להתחיל בתהליך הייצוג, משמע מעניקים לעו"ד הנבחר ייפוי כוח וחותמים על הסכם סודיות – עובדה שמסייעת לעו"ד לאסוף את סך החומר הרפואי. כמו כן, אם אכן מחליטים להמשיך, חותמים על הסכם שכר טרחה.

איסוף חומר רפואי

מבחינת זמנים, חשוב להבין שהליך איסוף החומר עשוי לקחת כמה חודשים, ואף הרבה פעמים עו"ד נדרש לבדוק בעין מקצועית את הממצאים. כמו כן, חובה שמומחה רפואי (עד מפתח) יעבור על התיק ואף חובה לעבור הכנה מקצועית לקראת בדיקה רפואית של מומחה מטעם הצד שנתבע. מה עוד? בשלב זה בית המשפט נוהג להציע לפנות לגישור – בכדי לחסוך כסף וזמן.