בריחת שתן אצל גברים: זה יכול לקרות לכולם, גם לצעירים שטורפים את החיים

אין ספק שהיעדר שליטה על מתן שתן עלול לפגוע מאוד באיכות החיים ולגרום לסובלים מהתופעה להימנע מפעילויות שונות. מחקרים מראים כי למרות שגברים מבוגרים נוטים יותר לסבול מבריחת שתן, התופעה אינה בהכרח פוסחת על גברים צעירים ולמעשה כ-5% מהגברים הצעירים עלולים לחוות בריחת שתן. מדוע התופעה קורית וכיצד ניתן להתמודד איתה על הצד הטוב ביותר? כל הפרטים במאמר שלפניכם.

מהי בריחת שתן?

ההגדרה היבשה לבריחת שתן הינה אובדן שתן בלתי רצוני. מדובר בתופעה נפוצה יחסית הפוגעת הן בנשים הן בגברים, כאשר התופעה יכולה להיות חולפת וקצרת טווח או כרונית. התופעה עלולה לגרום לסובלים ממנה לתחושת בושה ואי-נוחות ולשינוי שלילי באיכות החיים, גם כאשר מדובר בדליפת שתן מזערית של טיפות בודדות. אצל גברים מבוגרים מעל גיל 65 התופעה נפוצה יותר מאשר אצל גברים צעירים, אולם גם הגברים הצעירים אינם חסינים לחלוטין מהתופעה וכ-5% מהם עלולים לחוות בריחת שתן. הסימפטום הנפוץ לבריחת שתן הוא כמובן בריחה בלתי רצונית של שתן, אך יכולים להיות גם סימפטומים נוספים כמו ביקורים תכופים ותדירים בשירותים.

סוגים וסיבות לבריחת שתן אצל גברים

ישנם כמה סוגים של בריחת שתן וגורמים לתופעה. ראשית, בריחת שתן עלולה להיגרם כתוצאה מפעילות מאומצת הגורמת ללחץ תוך בטני, כך שאפילו פעולות פשוטות כמו התעטשות או צחוק עלולות לגרום לדליפה. שנית, בעיות בערמונית כמו ערמונית מוגדלת או ניתוח ערמונית עלולות לגרום לבריחת שתן משום שהערמונית נמצאת ליד השופכה. במקרה של קשישים, בריחת שתן עלולה להיגרם עקב קושי בניידות ובהגעה לשירותים בזמן.

כמו כן, קיימים מצבים רפואיים שונים שעשויים לגרום לדליפת שתן ואף ישנן תרופות שנטילתן עלולה לגרום לתופעות לוואי הכוללות גם בריחת שתן. לדוגמה, עשוי להיות קשר בין הפרעות בתפקוד המיני אצל גברים לבין בריחת שתן, ובריחת שתן עלולה להיגרם כתוצאה ממחלות שונות כמו סוכרת, שבץ, דמנציה ועוד.

 

 

דרכי התמודדות עם התופעה

ניתן להתמודד עם התופעה במספר דרכים. אחד הטיפולים הנפוצים הוא טיפול התנהגות, כלומר טיפול העוסק בהימנעות מצריכה מוגברת של נוזלים ומשקאות המכילים קפאין במועד הסמוך לשינה. נוסף לכך, נהוג לטפל בתסמינים על ידי שימוש במוצרי ספיגה שמותאמים במיוחד לגברים, כמו תחתונים סופגים או תחבושות לבריחת שתן.

כמו כן, ניתן לפנות לטיפול פיזיותרפי לצורך קבלת ביצוע תרגילים לחיזור שרירי רצפת האגן, מה שיכול להביא לשליטה טובה יותר על הסוגרים. נוסף לכך, במקרים מסוימים של בריחת שתן קיימת אפשרות לבצע התרוקנות יזומה, כלומר לבקר בשירותים גם כאשר לא מרגישים צורך לתת שתן במטרה למנוע מצב של דליפה לא רצויה. עם כל האמור לעיל, חשוב לציין שבכל מקרה שבו אתם חושדים שאתם סובלים מבריחת שתן, מומלץ לפנות לייעוץ רפואי מוסמך לשם קבלת אבחנה וטיפול מותאם.

סיכום

לסיכום, בריחת שתן היא תופעה יחסית נפוצה הן בקרב גברים הן בקרב נשים, והיא עלולה להשפיע באופן שלילי על אורח החיים של הסובלים מהתופעה. אם גם אתם חווים תסמינים של בריחת שתן, אין צורך לחוש בושה על כך – פנו לייעוץ רפואי בהקדם לצורך קבלת טיפול מתאים.

המידע באתר הוא לא חוות דעת רפואית או המלצה רפואית מכל סוג שהוא, כדי לקבל את הטיפול המדויק לצורך הטיפול בבעיה יש לפנות לרופא ו/או למומחה בלבד.