מצבי דחק וחרדה הם בעלי פוטנציאל הרסני על הבריאות הגופנית והנפשית שלנו. מהם הסימנים של חרדה ולחץ וכיצד ניתן להכניס את הגוף לאיזון מחודש? על כך ועוד – במדריך הבא.
לחץ וחרדה: כל מה שרציתם לדעת וחששתם לשאול
בצל נגיף הקורונה ועם המצב החמרת המצב הכלכלי והחברתי במדינת ישראל, נרשם זינוק במספר הפניות למוקדי בריאות הנפש. לא מעט ישראלים מצאו את עצמם במצבי דחק הכוללים לחץ וחרדה, לא רק בעת משבר כמו הקורונה אלא גם בשל קצב החיים המהיר, קריירה והאיזון בין חיי משפחה ועבודה. חשוב לשים לב לתחושות ולתת להן את המענה הנדרש, וזאת בשל ההשפעות החזקות של לחץ וחרדה על הגוף. כך לדוגמא, כאשר הגוף נמצא במצב של לחץ נוצר לחץ על מערכת השריר ושלד וכתוצאה מכך הגוף נמצא במצב דריכות עקבי. כתוצאה מכך, רבים אשר סובלים מחרדה אינם מצליחים להירדם, סובלים מכאבי גב ושרירים כמו גם כאבי ראש חזקים. נוסף לכך, לחץ וחרדה עלולים לגרום למצב של נשימה מהירה אשר עלולה לגרום להתקף חרדה, תסמין קלאסי של לחץ.
אילו עוד השפעות יש ללחץ וחרדה על גופנו?
אחד המאפיינים הבולטים של לחץ וחרדה נוגע לנשירת שיער מסיבית. כאשר הגוף שלנו מצוי בלחץ ומתח נפשי ישנה השפעה שלילית על קצב צמחית השיער, ולכן רבים סובלים מנשירה מסיבית – לעיתים בפרק זמן קצר ואילו אצל אחרים נשירת השיער יכולה להופיע גם שלושה חודשיים לאחר מצב הדחק. ניתן לבצע השתלת שיער כדי להתמודד עם נשירה מסיבית, כאשר מדובר בהליך בטוח לחלוטין אשר לאחריו ניתן לראות באופן מיידי תוצאות יוצאת מן הכלל במקום שבו נוצרו קרחות. אולם, חשוב להבין כי מעבר לפרוצדורה הזו חשוב מאוד לשמור על אורח חיים בריא הכולל תזונה מאוזנת, תוספי תזונה וכן פעילות ספורטיבית, וזאת בכדי לעודד את הגוף לצאת ממצב הדחק.
כיצד ניתן להתמודד עם מצבי לחץ וחרדה?
אנשים אשר סובלים מלחץ וחרדה מדווחים לא רק על מצב גופני ירוד אלא גם על מצב נפשי המשפיע על נדבכים רבים בחייהם, ובעיקר על מצבם הנפשי. מחסור בתאבון, חוסר רצון לצאת ולפגוש בני משפחה וחברים כמו גם התבודדות מהווים גם הם תסמינים של חרדה ולחץ. על כן, מומלץ בהחלט לפנות לטיפול בכדי להבין את מקור החרדה ולטפל בה באופן נקודתי, כמו גם להקפיד על תרגילי נשימה, יציאה לפעילות ספורטיבית של לפחות 30 דק' בכל שבוע וכן ביצוע פעילויות אשר נותנות משמעות. משמעות לחיים מהווה חלק בלתי נפרד מהאושר שלנו, ועל כן פעולות פשוטות כמו התנדבות, שיחה עם חבר קרוב ופיתוח של תחביבים יכול בהחלט לסייע לצורך התגברות ויצירת איזון נפשי, גם במצבי דחק.